Network Menu

Kommande aktiviteter

September 2018

För mer detaljerad information och anmälan till aktiviteterna gå till SWEA Japans interna medlemsgrupp på Facebook. Saknar du tillgång till SWEA Japans Facebook-grupp skicka ett mail till japan(Replace this parenthesis with the @ sign)swea.org. För medlemskap, ansök här.

 

10/9 Valvaka på ambassaden

12/9 Fika på Starbucks (Omontesando Harajuku)

Vi ses över en kaffe och hör oss för vad alla gjort under sommaren. Fundera gärna över olika aktiviteter vi kan göra ihop under hösten.

14/9 Bokklubb – “Sveas son” av Lena Andersson

Vi träffas hemma hos en SWEA-medlem där vi diskuterar en utvald bok. Efteråt går vi och äter en lunch tillsammans i närheten.

Till hösten har vi tänkt läsa följande böcker:

“Sveas son” av Lena Andersson
“Dubbla slag” av Malin Person Giolito
“Husmoderns död” av Sara Danius
“Låt oss hoppas på det bästa” av Carolina Setterwall
“Vaggvisor” av Leila Slimani

Alla medlemmar varmt välkomna (även om du inte läst boken).


19/9 Jimbocho antikvariat och träsnitt

En SWEA-medlem tar med oss runt olika antikvariat med bl a foto och konstböcker i “book town” Jimbocho. Vi besöker även ställen där man kan se olika träsnitt från Edo perioden.

20/9 Mingel, middag och värvning – Välkommen till Tokyo

Nya, gamla och ännu ej medlemmar är varmt välkomna på mingel och middag hos en SWEA-medlem! Känner du någon som borde gå med i SWEA Japan? Ta med henne och låt oss berätta vad SWEA har att erbjuda. Vi kör ett beprövat koncept där alla tar med sig en god rätt till en härlig buffé.

21/9 Red Spider Lily Festival

Vi tar bilen till Saitama prefektur, en bilresa på ca 1,5h för att titta på dessa liljor som även benämns som “dödsblomman”.
Efter en härlig promenad med 5 miljoner (!) liljor äter vi lunch och tar oss så småningom tillbaka till Tokyo.
Då trafiken varierar är det omöjligt att beräkna hemkomst och därför kan det vara bra att ha en back up för upphämtning av barnen i skolan.

Blir vi fler än vad som ryms i bilen försöker vi få ihop en bil till alternativt åker kollektivt. Är vädret dåligt kommer eventet att flyttas fram.

26/9 Matlagningskurs hos Hattori san

Kom och lär dig traditionell japansk matlagning tillsammans med andra matintresserade SWEA-medlemmar.