Grattis SWEA Japan 30 år!

SWEA Japan firar 30 år! För att markera detta storslagna faktum anordnades i juni en fest för SWEA-medlemmar och deras respektive. Temat för festen var ”kul peruk”, något som bidrog till en färgglad afton med mycket skratt. Förutom god mat och dryck så kantades kvällen av roliga tävlingar och ett fullsatt dansgolv. 

Kvällen inleddes med välkomstdrink, snittar och mingel. Så snart samtliga gäster hade anlänt klingade SWEA-ordföranden Sophia i glaset och välkomnade alla till SWEA Japans 30-årsjubilumsfest. Talet avrundades med att vi alla höjde våra glas och utbringade en gemensam skål!

Då den ena gästens peruk var mer tokig än den andra så var samtalen snabbt igång.  Under tiden som minglet pågick delades små papperslappar ut. På lapparna stod det antingen ett svenskt artistnamn, eller en låttext tillhörande artisten.  När det senare var dags att slå sig ner till bords så skulle de som fått lappar med låttexter sjunga sig fram till sin bordspartner som hade rätt artistnamn på sin lapp.

Fem festligt dekorerade bord med Sverige och Japan-tema fylldes upp och middagen var igång. Buffébordet var uppdukat med massa godheter och till det serverades ett välsmakande vin. Efter varmrätten gick kvällens första tävling av stapeln, frågesport. De fem borden utgjorde lagsammansättningarna och frågorna hade även de ett Sverige och Japan-inspirerat tema. Per automatik så lutade sig lagmedlemmarna närmre varandra för att ens konkurrenter inte skulle råka överhöra diskussionen kring de möjliga svaren. När man senare räknade ihop poängen var poängställningen relativt jämn mellan lagen, men bara ett lag kan ju segra. Och laget som slutligen kammade hem vinsten belönades med varsin påse Ahlgrens bilar.

Tiden flög iväg och det blev efterrättdags.  Efterrätten var en svensk klassiker; nämligen kladdkaka med grädde och jordgubbar, och såklart kaffe till det. För att skapa nya lagkonstellationer så fick herrarna i uppdrag att finna en ny sittplats vid ett annat bord. När desserten var uppäten påbörjades kvällens andra tävling, en sånglek. Varje lag fick skriva ned så många låtar som möjligt vars låttext var tvungen att innehålla en färg, eller ett namn, därefter fick lagen i tur och ordning framföra dessa. Allt eftersom tävlingen fortskred blev det svårare och svårare att komma på låtar som inte redan framförts. Slutligen tog ett lag hem vinsten tack vare att det nästsista laget råkade sjunga en låt som redan hade sjungits. Högljudda glädjerop från det vinnande bordet blandades med lika högljudda klagomål om för hårda tävlingsdomare ifrån det nästbästa bordet. Tursamt nog så blev lagrivaliteten inte speciellt långlivad då samtliga var ivriga att bära undan bord och stolar för att kunna få fram ett dansgolv.

Eftersom mörkret smugit sig på delades självlysande armband ut och färgglada, blinkade ballonger blåstes upp, något som skapade den ultimata discoeffekten i rummet. Musiken vreds upp på högsta volym och festen lyfte till nya höjder och dansgolvet fylldes med partyglada människor.  Med ens dansade alla med alla och stämningen var på topp ända fram till efter klockan två på natten. Skratten, glädjen och musiken ryckte med alla! YMCA-låten var utan tvivel kvällens paradlåt.

Det blev verkligen en oförglömlig 30-årsfest som vi alla kommer att minnas med ett leende.

Det var många som bidrog till att skapa denna fantastiska jubileumsfest, men ett speciellt tack riktar vi till festfixarna Louise, Anna och värdparet Amanda och Tony. Utan er insats hade vi inte fått uppleva denna kväll, hjärtligt tack till er!