Network Menu

Besök på Ikueisha

Den 26:e maj besökte Sweor med familjemedlemmar barnhemmet Ikueisha. Barnhemmet är ett av fyra barnhem som SWEA stödjer genom donationer av produkter inköpta från svenska företag och det här var andra gången vi genomförde ett besök på detta sätt.

Besöket påbörjades med en rundtur på barnhemmet där föreståndaren berättade om barnens tillvaro och hur SWEA genom sitt donationsarbete bidragit till en förbättrad boendemiljö med ökad trivsel. Att samarbetet mellan SWEA och barnhemmet lett till ett ökat intresse för Sverige och dess kultur visade sig snabbt då några utav SWEA-gästerna ombads hjälpa till med översättningen av de svenska barnböcker som de köpt till barnhemmet. På lekplatsen tog det inte lång tid förrän de svenska och japanska barnen fann varandra, och efter mycket tjo och tjim så mättades hungriga magar med korv med bröd samt lite svenskt fika och godis.

Dagen avslutades med presentutdelning, där de mindre japanska barnen fick ta emot paket innehållande klassiskt svenska leksaker. När det senare var dags att bege sig hemåt igen så fick vi ett varmt ”hej då” ifrån alla barnen som vinkade av oss vid entréporten.