Network Menu

Årets julknytis!

I måndags träffades vi hemma hos Therese Palmquist för vår årliga julknytis. Tillsammans skapade vi ett fantastiskt julbord som dignade av traditionella svenska julklassiker men också nya spännande japanska inslag.

Under middagen hade vi äran att utnämna Kyoko Hattori till Hedersmedlem i SWEA Japan. Hattori-San har sedan 80-talet lärt oss Sweor att inhandla och tillaga de fantastiska råvaror och läckerheter som vi hittar i de japanska matbutikerna. Hon har dessutom under lång tid varit en ovärderlig resurs i vår donationsgrupp där hennes energi, kraft och engagemang är en stor bidragande orsak till SWEA Japans omfattande och lyckade donationsprogram.

Hattori-sans stora engagemang i SWEA Japan sträcker sig dock så mycket längre än så. Under mer än 20 år har hon öppnat sitt hem och sitt hjärta för oss Sweor. För många av oss är mötet med henne ett av de varmaste minnen vi tar med oss när vi lämnar Japan. Vi förundras och inspireras av hur hennes tidigare, många gånger svåra liv, inte brutit ned utan istället format henne till den fantastiskt varma, öppna och omtänksamma kvinna hon är idag.

Hon är en förebild för oss alla och inspirerar oss dagligen med hennes outtömliga energi, engagemang och inte minst, kärlek och omtanke.

Som en gåva från SWEA Japan överlämnade vi två stycken brickor med motiv av Josef Frank. Hon blev så glad för dessa då hon länge önskat sig brickorna och också letat efter dem när hon varit på besök i Sverige.