Network Menu

Nationaldagsfirande

Nationaldagen1Vilken härlig dag ! Blå, blå himmel, solsken och svenska flaggor vajade i en ljummen sommarbris. Och så roligt att se så många svenskar och svenskvänner samlade vid Sveriges ambassad i Tokyo för att fira Sveriges nationaldag. Vi startade lite i förtid, söndagen den 5 juni, för att så många som möjligt skulle ha möjlighet att deltaga.

Ambassadör Magnus Robach inledde med ett välkomsttal där han underströk de båda ländernas nära relationer. Vi bjöds bl a på underhållning av barn från Svenska Skolan i Tokyo som så vackert sjöng välkända sommarsånger, Louise Bylund spelade folkmusik på nyckelharpa med tillhörande svensk folkdans där alla inbjöds att dansa med. Kenneth med vänner underhöll med svenska sommarhits, “Sommartider Hej Hej Sommartider” glömmer vi väl aldrig – alla sjöng glatt med, samt en favorit i repris ABBAn, ett japanskt hyllningsband till ABBA.

Matstånden serverade svenskt, köttbullar, pyttipanna, knäckebröd med sill och bakverk var mycket populärt. Inne i ambassadens utställningshall visade nationaldagsfirandets sponsorer sina produkter och SWEA Japan tillhandahöll aktiviteter för barnen med  fiskdamm och stämpelrally. Vi hade även ett bord med svenska produkter till försäljning, där vinsten oavkortat går till vårt donationsprogram. Var man ute tidigt så hade man turen att hitta Leksandsknäcke !

Organisatörer: Sveriges Ambassad i Tokyo i samarbete med Svenska Handelskammaren i Japan (SCCJ),  Swedish Women’s Educational Association (SWEA) och Swedish Young Chamber Network (YCN)

Nationaldagen2