Network Menu

Sveriges nationaldag

Nationaldag KP2

 

 

Den 6 juni fylldes den svenska ambassaden i Tokyo av svenskar och svenskvänner för att fira Sveriges nationaldag. Ambassaden var mer än vanligt en liten bit av Sverige denna dag.

 

Nationaldag3 Nationaldag1Matstånden serverade bland många andra godbitar, pyttipanna och snaps, prinsess- och jordgubbstårta och även en halvdansk hade smugit sig in i form av mackor med skagenröra. Skolbarn från Svenska skolan i Tokyo bidrog till atmosfären med att sjunga välkända svenska sommarsånger och avslutade med Den blomstertid nu kommer. Denna psalm som så symboliserar den svenska sommaren fick nog mer än en åskådare att tänka tillbaka på egna skolavslutningar, må det vara i sol eller regn, i lövade gymnastiksalar eller i landsortskyrkor. Underhållningen fortsatte med svensk folkdans där alla inbjöds att dansa med och folkmusik av Louise Bylund på nyckelharpa. Inne i ambassadens utställningshall förevisade nationaldagsfirandets sponsorer sina produkter och nya inventioner. Där höll även SWEA Japan i aktiviteter för barnen och tillhandahöll fiskdamm och stämpelrally, till både små och lite större barns förtjusning. Utomhus fortsatte underhållningen bland annat i form av The Jazzing Vikings och ett speciellt gästframträdande av ABBAn, ett japanskt hyllningsband till ABBA. Det kan lugnt påstås att alla som kom fick sitt lystmäte fyllt, om det så var för svensk kultur, mat eller musik, under denna glädjefyllda folkfest. Nu har vi så vi står oss tills nästa stora tillfälle att tanka på svensklängte-tanken, SWEA Japans julbasar.

 

Organisatörer: Sveriges Ambassad i Tokyo i samarbete med Svenska Handelskammaren i Japan ( SCCJ ) ,  Swedish Women’s Educational Association  ( SWEA ) och Swedish Young Chamber Network ( YCN )

Nationaldag KP1 Nationaldag KP3

Nationaldag6Nationaldag2Nationaldag4 Nationaldag5